Bij Kontent Structures vinden we het belangrijk om het milieu te ontlasten. Het opgestelde milieubeleid is dan ook meegenomen in onze bedrijfsstrategie.

 

Als dienstverlener en producent in tijdelijke accommodaties zijn we al jarenlang werkzaam vanuit Bodegraven en Alphen aan den Rijn. Onze locaties bevinden zich in het Groene Hart waardoor we veel aandacht besteden aan de landelijke omgeving. Onze organisatie is de afgelopen jaren sterk gegroeid waarmee aandacht voor het milieu een belangrijke plaats binnen de organisatie heeft ingenomen. Om onze vooraanstaande positie te behouden zijn we constant bezig met innoverende bouwtechnieken, innovatie van een duurzame productie en het verduurzamen van onze wasmethodes. Daarnaast speel ook recycling een prominente rol binnen de organisatie.

 

Onze werkwijze

Bij Kontent Structures is onze werkwijze afgestemd op het milieubeleid. Het nastreven van milieubewuste keuzes komt tot uiting in diverse aspecten van ons bedrijf. Het naleven van de wet- en milieuregelgeving achten we als bedrijf als vanzelfsprekend. Met onze werkwijze wordt het milieu ontlast en de aanwezige natuur gespaard. Hierbij hopen we aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen. Ook recycling is een belangrijk onderdeel binnen onze milieubewuste werkwijze. Het water van de zeilenwasmachine wordt gerecycled. Ook maken we uitsluitend gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Door te blijven innoveren op het gebied van tentmaterialen en vloersystemen wordt er continu gewerkt aan duurzaamheid en aan het besparen van gewicht. Het wagenpark bestaat uit zorgvuldig gekozen vrachtwagencombinaties die met intern ontwikkelde transportsystemen het laadvolume en de transportbewegingen verlagen tot een minimum. De doelstelling voor het wagenpark is dat deze in 2022 volledig bestaat uit voertuigen met een euro 6 emissiestandaard. Ondertussen is al één vrachtwagencombinatie voorzien van een EURO 6 emissiestandaard.

 

Maatschappelijk verantwoord

Naast milieubewust werken hebben we bij Kontent Structures ook een maatschappelijk verantwoord beleid. Voor iedere medewerker is er een mogelijkheid om een opleidingsplan samen te stellen. Van het kantoorpersoneel tot onze montagemedewerkers, er wordt constant aan zelfontplooiing gewerkt. Daarnaast bieden we stagiaires uit het voorbereidend en hoger beroepsonderwijs de mogelijkheid om een leerzame stage te volgen binnen ons bedrijf. Het maatschappelijk verantwoord werkbeleid bestaat ook uit het sponsoren van lokale en nationale doelen. Zo sponsoren wij al jaren de Stichting Vakantiespelen Bodegraven en Diergaarde Blijdorp. Naast deze doelen steunen wij aanvullend nog andere initiatieven. Als lid van de ondernemersvereniging Bodegraven en meerdere regionale business clubs dragen we ons steentje bij op sociaal en maatschappelijk gebied. Door ons maatschappelijke beleid en de milieubewuste keuzes zijn we in staat om als partner de zekerheid te geven dat we een kleine ecologische footprint achterlaten. Daarnaast is onze footprint ook maatschappelijk verantwoord.


Copyright © 2019 Kontent Structures. All rights reserved