Morgen vanaf07:30 bereikbaar
Offerte aanvragen
Zoeken

Kontent Structures Sales

Bent u op zoek naar een demontabel, duurzaam en betaalbaar alternatief voor nieuwbouw van uw opslagruimte of bedrijfsruimte? Kontent Structures is dé leverancier in de BENELUX van kadertenten, pagodetenten, opslagtenten en tentvloeren.

 

Kontent Structures Sales houdt zich bezig met het ontwikkelen, produceren en verkopen van complete aluminium tentconstructies. In Nederland zijn we de enige producerende partij van aluminium tentconstructies. In 2010 zijn we gestart met deze bedrijfsactiviteiten en voor de Benelux zijn we inmiddels gegroeid tot een erkende producent.In 2010 zijn we gestart met deze activiteiten en inmiddels gegroeid tot een erkende producent voor de Benelux. Op ons terrein en in onze showroom is altijd meer dan 10.000 m² aan tenten op voorraad. De tentconstructies uit ons assortiment zijn volledig getoetst en worden altijd geleverd inclusief constructieberekeningen volgens de Eurocode NEN-EN 13782, welke vereist zijn volgens NEN-8020-41. Voor de evenementenbranche zijn deze berekeningen van toepassing. Voor de opslagtenten en semipermanente accommodaties geldt dat deze te realiseren zijn met volledige sneeuwlast volgens NEN-EN 1991-1-3 (belastingen op constructies).

 

Naast het verkopen van nieuwe tentconstructies, verkopen wij ook tweedehands tenten. De tweedehands tenten zijn ook van uitstekende kwaliteit en worden volgens de juiste richtnormen geleverd.

 

Assortiment tenten

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een tentconstructie? Kontent Structures heeft verschillende soorten tenten in het assortiment, welke alle zelf geproduceerd worden. De volgende soorten tenten bevinden zich in ons assortiment:

 

De speciale vormen zijn tentconstructies met een opvallende of bijzondere uitstraling. Deze kunnen onder andere gebruikt worden voor festivals of (semipermanente) sportaccommodaties.

 

 

Toepassingen

Onze tenten zijn voor verschillenden doeleinden te gebruiken:

 

Wij denken als bedrijf graag met u mee. Dit kan bij een opslagtent, maar ook bij een (semipermanente) sportaccommodatie helpen wij u graag.

 

Bent u een professioneel tentenverhuurbedrijf op zoek naar vervanging of uitbreiding van het assortiment?

Onze adviseurs geven u graag een persoonlijk advies.

Diverse afmetingen

Bij Kontent Structures weten we dat geen één project hetzelfde is, daarom bieden we een ruim assortiment aan met tenten in diverse afmetingen. Dit assortiment is voor kleine en grote projecten. Op deze manier is voor elk project een oplossing. Zo zijn er tenten te koop in de volgende afmetingen:

 

Heeft u een afwijkende afmeting voor ogen? Vanwege onze eigen engineering en productie is het mogelijk om maatwerk te creëren. Neem contact op met één van onze adviseurs zodat we gezamenlijk uw wensen kunnen doornemen om vervolgens tot de beste oplossing te komen!

Kadertenten

Breedte: 3 tot 50 m

Lengte: onbeperkt, in veelvouden van 5 m

Zijwandhoogte: 2.50, 3 of 4 m

Pagodetenten

Afmeting: 3×3,  4×4,  5×5 m

Zijwandhoogte: 2.30 m

Opslagtenten

Breedte: 5 tot 40 m

Lengte: onbeperkt, in veelvouden van 5 m

Zijwandhoogte: variabel, tot wel 8 m

Produceren van tentconstructies

Onze afdeling productie is voorzien van een machinepark met meerdere CNC freesmachines voor het bewerken van de aluminium profielen. Alle onderdelen worden geassembleerd na bewerking en onderworpen aan een kwaliteitskeuring in een volledig ingerichte werkplaats. Emmegi is het merk van de CNC freesmachines. Aluminium profielen tot een grootte van 400×400 mm met een profiellengte tot ruim 10m worden bewerkt door CNC freesmachines. Vooraf worden de CNC freesmachines geprogrammeerd. Als input voor de programmering worden onze 3D modellen gebruikt die worden gemaakt in Solidworks door de afdeling engineering.

 

CNC machine

Normen

Nederlandse of Engelstalige constructieberekeningen volgens de NEN-EN 13782 norm worden meegeleverd met al onze aluhallen en pagodetenten. Al onze geproduceerde tentaccommodaties voldoen daarnaast aan de veiligheidsregels uit de NEN 8020-41. Onze semipermanente accommodaties voldoen ook aan alle geldende Eurocodes, zoals:

  • NEN-EN 1991-1-3 voor sneeuwbelasting.
  • NEN-EN 1991-1-4 voor windbelasting.
  • NEN-EN 1993-1 voor ontwerp en berekeningen van staalconstructies.
  • NEN-EN 1999-1-1 voor ontwerp en berekeningen van aluminium constructies.

Engineering

De afdeling engineering is bij zowel Kontent Structures Sales als Kontent Structures Metal Works aanwezig. Technische calculaties en illustraties van projecten, ontwerpen en producten worden gemaakt door een team van ervaren engineers.

 

Jarenlange ervaring en een passende opleiding zijn kenmerkend voor iedere engineer. Binnen de Kontent Structures Group maken we gebruik van Solidworks engineeringssoftware. Met dit programma zijn we in staat om zeer precieze 3D modellen te bouwen. De voordelen van ons machinepark worden ook meegenomen door dit programma. Met deze voordelen kunt u denken aan besparing van productietijd, restmateriaal en een focus op montagegemak voor de klant.

ES300 Sportaccommodatie

Verkoop tentvloeren

Bij Kontent Structures verkopen we niet alleen losse tenten maar hebben we ook tentvloeren te koop. De tentvloer is een belangrijk onderdeel van uw tent, vanwege de nette afwerking van de ondergrond en in veel gevallen ten behoeve van verankering. We bieden twee verschillende soorten tentvloeren te koop aan:

 

Afmetingen vloeren:

Cassettevloer: 1 x 2.5 m

Zwaarlast systeemvloer: 2.5 x 5 m

 

Heeft u een afwijkende afmeting voor ogen? Vanwege onze eigen engineering en productie is het mogelijk om maatwerk te creëren. Neem voor maatwerk contact op met onze engineers.

Overige informatie tentverkoop

Kontent Structures is binnen de Benelux dé leverancier van kadertenten, pagodetenten, opslagtenten en tentvloeren. In Nederland zijn wij de enige partij die tenthallen ontwikkelt en produceert. Naast het verkopen van tenthallen, verhuren wij ook tenten.

 

Al onze tentconstructies worden geleverd inclusief Nederlandstalige of Engelstalige constructieberekeningen volgens de Eurocode NEN-EN 13782. Deze berekeningen zijn vereist volgens NEN-8020-41 en van toepassing op de evenementenbranche.

 

Voor de opslagtenten en semipermanente accommodaties geldt dat deze te realiseren zijn met volledige sneeuwlast volgens NEN-EN 1991-1-3 (belastingen op constructies).

 

  • Tenten leverbaar uit voorraad
  • Voorafgaand een uitgebreide, technische tekening
  • Pagodetenten leverbaar in vrijwel iedere kleur
  • Excellente kwaliteit tegen een scherpe prijs
  • Alle producten volledig getoetst volgens NEN 8020-41
  • Meer dan 15 jaar ervaring in tentverkoop

Copyright © 2020 Kontent Structures. All rights reserved